Mellemøre betændelse og væskeophobning i mellemøret uden egentlig betændelse kan i nogle tilfælde behandles kiropraktisk med succes. Dette skal forstås sådan, at erfaringsmæssigt er resultatet her på klinikken godt hos ca halvdelen af de behandlede børn, disse børn får typisk ikke problemet igen.

Som beskrevet under de almene betragtninger på hjemmesiden behandles der ikke direkte under diagnosen mellemørebetændelse (otitis media). Hvis den kliniske undersøgelse viser fejlfunktioner i nakken, kan disse genere nerverne til det eustakiske rør, der forbinder mellemøret med svælget og sørger for udligning af trykket mellem de to hulrum, således, at musklerne omkring røret trækker sig og lukker røret. Hermed hober der sig væske op i mellemøret og i nogle tilfælde opstår der også infektion.

Den klassiske behandling er at lave en kunstig udgang for væsken i form af et dræn i trommehinden, men er jo som sådan en symptombehandling, der ikke tager højde for årsagen til problemet. I de tilfælde, hvor man ikke kan fjerne årsagen, kan det imidlertid være en stor lindring for barnet.

 

Frederiksborgvej 7  -  3200 Helsinge  -  Tlf: 4879 8545  -  Fax: 4879 8535  -  info@familiekiropraktoren.dk