Smerter på forsiden af brystkassen - eller i selve brystet - kan være voldsomme og skræmmende. De kan starte fra det ene øjeblik til det andet eller komme gradvist og snigende. De kan være det eneste symptom, eller de kan være optræde sammen med flere andre symptomer såsom åndedrætsbesvær, smerter ud i den ene arm, kvalme, koldsved og generelt ubehag.

Ved denne slags symptomer skal man altid konsultere lægen, da der kan være tale om alvorlige problemer i form af et hjerteanfald.

Er dette udelukket kan ryggen være årsagen. Fastlåsninger i ryggens led mellem skulderbladene kan via ribbene levere et pres på brystbenet, der giver disse symptomer. Er det sympatiske nervesystem, der er lokaliseret i det område, påvirket samtidig, vil der komme alle de ovennævnte skræmmende følgesymptomer.

Der er skrevet en phD afhandling om ryggen som årsag i 2004 og senest blev denne sammenhæng omtalt i medierne sidst i 2010, da Rigshospitalet begyndte at interessere sig for problemstillingen, idet mange, der blev indlagt med formodet hjerteanfald, viste sig ikke af fejle noget i hjertet.
At ryggen kan være problemet har været kendt kiropraktisk i mange år.

 

Frederiksborgvej 7  -  3200 Helsinge  -  Tlf: 4879 8545  -  Fax: 4879 8535  -  info@familiekiropraktoren.dk