Utrolig mange mennekser vågner midt på natten med stærke smerter, ofte så stærke, at de ikke kan blive liggende i sengen. Nogle står op og går rundt, nogle tager piller og nogle kalder sågar natlægen. Fælles for jer alle er, at I bliver foruroligede og ikke forstår, at det kan gøre så ondt, når I ligger og hviler uden, at der er belastning på kroppen.

Men - der er en naturlig årsag og dermed en forklaring. Årsagen ligger i en fysiologisk proces i kroppen kaldet den Circadiske rytme. En proces, der er meget lidt fokus på. De fleste ved, at kroppens stofskifte falder om natten, når vi sover, men de færreste ved, at kroppen også udskiller naturligt smertestillende stoffer i form af binyrebark hormoner (kortisoner) og endorfiner. Denne udskillelse foregår i en døgnrytme ved ovennævnte navn.

Det vil sige, at der ikke udskilles lige meget hen over døgnets timer. Produktionen starter ved ca 5 tiden om morgenen og fortsætter til omkring midnat, hvor den falder drastisk. Ved 2 til 3 tiden om natten er koncentrationen i kroppen lavest og dermed er smertetærsklen ligeledes lav og de symptomer, der lå under tærsklen tidligere dukker nu op. Den smertegivende tilstand er dermed ikke forværret, men symptomtærsklen er blot sænket med det resultat, at det gør mere ondt.

 

Frederiksborgvej 7  -  3200 Helsinge  -  Tlf: 4879 8545  -  Fax: 4879 8535  -  info@familiekiropraktoren.dk